Σχετικά με το έργο

Το έργο GIFT στοχεύει:

Στην παραγωγή καινοτόμων γαλακτοκομικών προϊόντων από κατσικίσιο γάλα, υψηλής διατροφικής αξίας.
Στην ανάδειξη της δυναμικής της παραγωγής ανώτερων προϊόντων από γάλα αιγών αυτόχθονων φυλών
Στην ενίσχυση της δυνατότητας χρήσης του παραγόμενου προϊόντος ως λειτουργικό τρόφιμο, λόγω της βελτιωμένης δομής και των αναβαθμισμένων οργανοληπτικών χαρακτηριστικών του.
Στην προώθηση και ενσωμάτωση σε βραχείες αλυσίδες εφοδιασμού, διασφαλίζοντας τη διατήρηση της παραγωγής από ελληνικές εκτροφές χαμηλών εισροών
προϊον 2

Μεθοδολογία

§Παρασκευή γιαουρτιού από γάλα τριών ομάδων αιγών που θα διατρέφονται με διαφορετικά σιτηρέσια. Εφαρμόζοντας διεθνή βιβλιογραφικά δεδομένα στην διαχείριση της αναπαραγωγής θα παράγεται γάλα όλο τον χρόνο. 
 
§Βελτίωση της δομής του παραγόμενου γιαουρτιού τόσο με την εφαρμογή εναλλακτικών θερμικών επεξεργασιών και συμπύκνωσης του γάλακτος όσο και με τη αύξηση των ολικών στερεών του. 
 
§Βελτίωση των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών και ενίσχυση της δυνατότητας χρήσης του ως λειτουργικό τρόφιμο.  

Ενότητες Εργασίας

gantt
Share
Share